29 Mayıs 2013 Çarşamba

Isparta Egirdir bisikletle gezenti... 12-15 Nisan'13

Egirdir yollari
Bu aralar pek yazamadim, yazdiklarim da iphone'nun senkronizasyonu esnasinda ucunca, ooyle ekrana bakakaldim. Ama naapalim hatirladigim kadarini yazayim bari yoksa, tumden unutulmasinlar.

Egirdir Golu manzaralari
Isparta goller bolgesine yllar yillar gitmistim ve oldukca da guzel bir gezi olmustu. Tek tek butun golleri gormustuk ve yine bir bahar zamani ve tum agaclar cicek doluydu. Isparta Turkiye'nin meyve bahcesiymis, bunu da o zaman ogrenmistim. Iste o vakitler, Egirdir golu'nun kiyisinda konaklarken, 'ya sehir dumduz ve cok keyifli, burayi bisikletle gezmek istiyorum' deyip, epeyce bir bisiklet bulmak icin cabalayip durmustum ama o zaman ne yazik ki bir tane bile bisiklet kiralayan yer yoktu. Bisiklet kursagimda kalmis sekilde donmustum. Iste simdi ise yaptigimiz arabaya bisikletleri yukleyip, Isparta'nin yolunu tutmak ve tek amac goller cevresinde bisiklete binmek. Heyooo ve yine bir ilkbahar zamani, butun agaclar beyaz pembe gelinliklerini giymisler.

Egirdir golu renkleri
iste boyle ciktik yola Cuma gunu, biz pansiyona tam varmak uzereydik ki, Ankara'dan Derya ve Basak'la da yol da bulusmus olduk ve beraberce gittik Ibrahim abi'nin Charly's Pension'a.
Once buradan bahsetmek lazim belki. Dunya iyisi ve caliskan bir adam ve onun islettigi butik otel kalitesinde pansiyon. Odalari gorunce anlarsiniz neden butik otel kalitesinde dedigimi :) Buyrun bu da web adresi www.charlyspension.com bir inceleyiniz efendim.

Aksam bize gol levregi hazirladilar. Golde levrek olur muymus, olurmus. Vee pek de lezzetli oluyormus.

Egirdir Golu rotamiz
Ertesi gun guzel bir kahvaltidan sonra bisikletleri hazirlayip ciktik yola, bugun Egirdir Golu'nun kenarinda gezinti yapmak amacimiz. Hava guzel manzara super. Egirdir Golu'nun oyle guzel bir turkuaz rengi var ki, insan bakakaliyor. Gol kenarinda mola verdik ve yanima mayomu almadigim icin cok pisman oldum. Hava o kadar guzel, gol boylesine maviyken bunlari kacirmis oldum, neyse bir dahaki sefere artik :) her zaman geri donmek icin bir bahanesi olmali insanin...

Bugunku rotada 65km yol yapmisim. Hafif inisli cikisli guzel bir parkur oldu. Bir daha ki sefere geri donmem gerekmez ve umarim golun tum cevresini dolanabilirim.

Derya ve Basak
Ertesi gun Derya ve Basak sabah erkenden donus icin yola ciktilar. Yine cok guzel bir hava var, guzel bir Pazar gunu. Onlar geze geze Anadolu programini yaparken, biz de bugun hedefe Kovada golunu koyduk. Buraya mukemmel bir yoldan gittik. Cok az araba geciyordu, yolda sadece bir kac kamyonla karsilasiyorsunuz o kadar ve gidis yaklasik 32 km ve yol oldukca duz. E araba da bu kadar az olunca hiz denemeleri yapiyorsunuz :)

Kovada Golu rotamiz
Onlari yolcu ettikten sonra biz de sandvicleri hazirladik, termosu ve sulari doldurup yola ciktik. Tarif edilen yoldan dogru gitmeye basladikca, ben artik bisiklette oldugumuzu unutup seyre daldim. Heryer elma, kiraz agaclari dolu ve nasilda guzel ciceklenmisler. Ve yol o kadar keyifli ki durmak istemiyorsunuz ama bir cay icelim diye durdugumuz anda da iste bu dunya guzeliyle karsilastik.

Kovada Golu'ne vardigimizda parkin girisine kadar gittigimiz yol, dudak isirtacak bir guzellikteydi. Bir kac km sonra park girisini bulduk ve iceri girdikten sonra, bisikletleri bir kenara dayayip, sandviclerimizi de alarak golun etrafinda yuruyuse basladik. Cesit cesit su kusu var etrafta. Nasil da huzur dolu bir yer, nasil da guzel, nasil da davetkar. Bir yer begenip, oturup sandviclerimizi yedik ve cay ictik. Ohh bu dinlenmece de mukemmel geldi. Biraz daha yayildiktan sonra artik kalkalim dedik. Ve donuste hizzz denemesi yapalim biraz dedik ve geldigimiz surenin sanirim ucte biri gibi bir zamanda Egirdir'e donmus olduk. Yol yine mukemmeldi ve 5 dklik su ve dinlenme molasi haricinde hic mola vermeden bitirmis olduk. Cok guzel bir rotada, cok keyifli bir surus oldu.

Ertesi gun amacimiz Dedegol'e cikmakti ama hava o kadar yagmurluydu ki yolda bu fikirden vazgectik. Oyleki doluya tutulduk ve bu mevsimde her yerin bembeyaz oldugunu gorduk. Yolda iki amca ve bir teyze otostopcuyu aldik. Ama ama ama dunyanin en guzel goruntulerine doydu bu gozler. O gun Antalya'yi sel almis haberlerini Antalya'da dinlerken, biraz saskindik haliyle. Tabii bunlari yemek esliginde bir avm'nin restorarnin guven icinde seyrettigimiz icin' hayat yine bize guzeldi :))
Sirada Fethiye Likya-Yediburunlar bisiklet turu yazisi var. O da bir hafta sonra oldu zaten...