3 Ağustos 2014 Pazar

gun9-la2 Komati -Egrisu 280714 ptesi

Gece harika uyunan uykunun uzerine sabah ki kahvaltiyi gorunce bir an cok sasirdim. Bes yildizli otel kahvaltisi Komati Sunay Otel'de. Burasi cok guzel bir yayla evi, Hasan'in disiyle tirnagiyla yol yokken yaptigi bir ev. 
Hasan otelcilik okumus, ailevi sebeplerden okulu yarida birakmis. Burasi onun icin ideallerinin gercek oldugu bir yer. Tum hayatini bu eve adamis. Yolu olmayan 1500metredeki yaylaya ev yaptigi icin en yakinindan en uzagina deli yakistirmasi almis. Ama yilmamis. Yapmis. Dort bes yildir aktif bir sekilde calisiyor artik Sunay Otel, iki once de yol acilmis. 
Hasan'in sabah hazirladigi kahvaltida bilmem kac cesit peynir zeytin yanisira bir kac cesit krep ve ev yapimi recelleri, yoresel yumurtali lezzetleri hersey mukemmel. Ben bugun pek ac olmadigimdan ufak bir tadina baktim, sahaneydi. O sofraya ac oturmak lazim :)

Bugun Egrisu Yaylasi'na cikacagiz. Kumanyalarimizi hazirladik, cantalarimiza binbir turlu diger esyalarin yanina onu da ekledik. Sabah dolu yagdi buraya, simdi ise gunes acmis durumda. Her an hersey olabilir yani. Tum kosullara hazirlikli olmak lazim. 
Guzel bir patikayla yola basladik. Sabah yagan yagmurdan oturu, taslar falan cok kayganlar. Duzgun basmak, dikkatli olmak lazim. Ayakkabilarin da saglam olmasi gerekiyor haliyle. Ancak risk almamak icin bir sure sonra taslarda birisi kayip dusmesin diye yola ciktik ve Egrisu Yaylasi'na bu yolu takip ederek gittik, o canim patikayi birakip.

Neyse, ciktik Egrisu'ya ve kumanyalarimizi yedikten sonra, bir guzel serinlettim yine mutlu parmaklarimi. Bir sure sonra zaten inise gectik. Egrisu 2060'taymis, Komati 1500'de idi, eh 500m yukselmisiz.
Iniste de yoldan indik. Guzel olan bir tarafi vardi ki, bogurtlenler. Evet yol boyunca bogurtlen doluydu calilar. Ve superlerdi.
Giderken uzaktan gordugumuz selalenin, sefer dibinden geciyoruz. 
 
Komati'de Sunay otelimize vardigimda guzel bir dus ve cay… Aksam yine dokturmustu yemekleri Hasan. Ellerine saglik. 
Bir Ozgur'umuz var burada. Kendisi burali ve konservatuvarda okuyor ama en onemlisi sahane tulum caliyor. Dun aksam da kucuk bir horon denemesi olmustu ama bugun cosmus durumdalar. Eyup abi sayisi bilinmeyen kadar bira ictikten sonra pek duracak gibi degil zaten.




Bugunun cicekleri;
Ve kirmizi mantar :)

Ben artik odama cekildim, yazilarimi yazip, biraz okuyup, cumburlop yatak. 

Sanli yagmurdan sonra simdi yildizlar cikti ve cezve yıldızı kendini gosteriyor. 

Iyi geceler Komati'nin yildizlari…

0 yorum: