21 Mart 2013 Perşembe

Hasan Dagi - Gun 2


Sabah 3.30 kalk, 4.00 kahvalti. Catlak Otel gecenin bu korunde sahane bir kahvalti hazirlamis bize. Bol kalorili bir kahvalti yaptik. Termos ve kumanyalar da hazirlandiktan sonra artik yola cikabiliriz. Tam otelden cikacakken odayi bosaltmamiz gerektigini ogrendigimizden, cikisimiz bira gecikti. Saat tam 5.15'te ayrildik otelden. Cikisa baslayacagimiz noktaya vardigimiz zaman saat 6'ya geliyordu ve henuz gunes dogmamasina ragmen hava aydinlanmisti. Kafa fenerine gerek kalmadi boylece. 
Cantalara kramponlari koyup kazmalari da astiktan sonra 6.15 gibi cikisa basladik. Hava simdilik guzel ama biraz kapali. 
Kara dalip yaklasik bir saat yurudukten sonra kucuk bir mola verdik. Hava cok ruzgarli ve soguk. Ruzgarla birlikte yagan ince kar yuzumuze ok gibi degiyor. 
Tekrar yola devam, Tafa onde iz aciyor. Kimi yerlerde alti buz oldugundan cok dikkatli olmak lazim. Buralari fena kayiyor. Bata cika gidiyoruz, hava hic acmiyor, zirve bulutlarla kapli. Ruzgarin ne kadar hizli oldugunu bulutlarin hareketinden anlayabiliyoruz. Buyukce bir kayanin dibinde mola verdik ve acikmis, susamis bunyeleri mutlandirdik. 
Artik yorgunluk basgosterdi yavas yavas. Dort saattir karda yuruyoruz. Zirveye gidip gitmeyecegimizin kararini kulvarin baslangicinda verecegini soyluyor Tafa. Asagida tur kayaklari ile hizli hizli gelen İtalyanlari goruyoruz. Muthis ilerliyorlar. Ben bir ara ayaga kalkmaya cabalarken batonlarimdan birini carpip asagi ucuruyorum. Yamactan asagi super bir hizla gitti baton. Tafa ne demisti, "baglamadigin hersey duser". Aynen de oyle oldu. Batonu saplamamis oldugumdan ufak bir carpmayla yamacin yarisini indi asagi. Simdi napicam diye dusunurken ben, kayakci İtalyanlar yetisti imdadima ve biri kayarak gitti ve batonu alarak bana getirdi. O durumdayken nasil tesekkur edecegini bilemiyor insan. Bin minnet tesekkurlerimi sundum. Toplam 14 kisilermis. Genc yasli kalabalik bir ekip. Biraz muhabbet ettik. Onlar bize neredensiniz diye soruyorlar. Turk gormeye o kadar aliskin degiller sanirim :) sonra yola devam ettiler. Biz biraz daha dinlendik vee haydi koyul yola. 
Tafa'nin ardina diziliyoruz ordek yavrulari gibi ve ruzgara ragmen yurumeye caliyoruz. 

2766metreye vardik, ruzgar ayni, zirve bulutlarla kapli ve kapali. 1000 metre yukselmisiz ve zirveye 500 metre daha var. Burada artik Ercan ve Tafa gitmek mi, donmek mi diye konusmaya basladilar. Ve sonuc donme karari cikti. Hooop don geri. Ciktigimiz gibi inmeye basladik.İniş kolay yaa nolacak diyen varsa bir daha düşünsün, zemin kaydırgaç gibi :) Ama biz keyfini sürerek, muhabbet ederek indik güzel güzel. Aşağıda arabamıza toplaşıp gittik otele ve hızlıca dus hazırlanma ve yola çıkış. E tabii haftasonuna sıkıştırılmış bir orgazniasyon ne de olsa. Ptesi iş var birçokları için :D
Saded; Çok keyif aldık mı? Eveeeet :) Mükemmel bir dağ, harika bir ekip, süpper rehberler ve iyi bir organizasyon. E daha ne olsun :)

0 yorum: