27 Temmuz 2014 Pazar

gun5 Ambarli koyu - Balikli Gol 240714 pers

Sabah 5.40 gibi odamda isildayan gunesle uyandim. Nasil da mukemmeldi gundogumu.
Biraz daha uyuduktan sonra penceremden o dehset daglara bakarak kalktim artik. 
Boyle bir goruntuye uyanmak… tarifi yok. 

Dun artik Kazim abi dondu, uc gun bizimle olmayacak. Bugun de sabah da bir kamyon geldi. Ambarli Koyu'nun yoluna normal araba giremiyor. Biz de kamyonla gidecegiz. 
Kahvaltimizi yaptiktan sonra kumanyalarinizi da cantamiza koyarak, kamyonun kasasinda yerimizi aldik. Yaklasik bir saat cok heyecan veren bir yolculuk yaptik.
Bizim icin sahin, artik serce gibi bir kus. Her daim onumuzden, altimizdan, ustumuzden, yanimizdan belimizden bir sahin atmaca vs geciyor. 
Ambarli koyune vardiktan sonra, kamyon sahibi Hursit abinin birisi kangal olan iki kopegi de bize katiliyor ve gollere kadar bizimle geliyorlar. 
Hava bugun gunesli, hem de epey gunesli. Sabahtan yanacaz sandik. Ama yukari dogru ciktik hafif hafif bulutlanmalar basladi. 
Ambali'dan basladik yuruyuse. Ibrahim de bizimle geliyor. Yavas yavas yukseliyoruz. Patika zor degil ama biraz dik ve haliyle artik 2500'lerden 3000'lere dogru gidiyoruz.
Yol boyunca goller ve etrafi saran cesit cesit cicekler cok etkileyiciydi. Daglarin yuzu rengarenk, tablo gibi her yamac.
Her yerden su akiyor, sanki butun zemin dere yatagi olmus gibi.

Karadeniz'in bu yesilligini seviyorum. 2800 2900 3000 metre oldu halen her yerimizde rengarenk cicekler, kocaman papatyalar, mis kokulu kekikler, su kenarlarinda roka, buzzzz gibi su. 



Yol boyu once Tarakli golu, sonra Mavi gol, en son da Buyuk gole ulastik. Buyuk gol 3000metrede, buzdan iliman suyu var. suya girdiginiz ilk dakikalarda cok aci bir sizi yayiliyor, sonra ise birsey hissetmemeye basliyorsunuz. 
Buyuk gol'de kumanyalarimizi acip yemegimizi yedik ve acikan bunyeleri sakinlestirdik. Zagor ve Garip'in kavgalari ise hepimizi korkuttu. Zagor bir kangal ve Garip'in kafasini soyle bir agzinin icine aldi ama hicbirsey yapmadi. Garip ise Zagor'un gerdanina dislerini gecirmis ve kanamisti. 
Bu heyecani atlattiktan sonra yemeklerimizi bitirip cekirdek faslina gectik. Yol boyunca topladigim o kocaman papatyalardan tac yaptim. Cok sahane oldu :) 
Buyuk Gol'de biraz daha takilip, sonra Mavi Gol'e indik. Burada da ayaklari suya soktuk serinledik ve sonra vurduk asagiya. 
Hursit abi bize cay hazirlamis. Esi Maksude hanimin tereyagi cok unlu. Zaten 2500 metrelerde otlayan ineklerin sutunden yapilan tereyagini bir hayal etmek yeter. Tatmamiz icin Maksude hanim bize bir tabak yag ile biraz ekmek getirdi. Herkes kafayi yedi :D ben 4 kilo ismarlamistim ama herkes alinca ancak uc kilo kaldi :)
Olsun o lezzetli mi lezzetli yagdan uc kilom var :D
Sonraaa bindik yine kamyonaa. Hoplaya ziplaya sarkilarla turkulerle cigliklarla geldik Kocira evimize. 
Evimizde elektrikler kesik idi, ben de soguk su ile aldim dusumu. Biraz usuttu ama yapmadigim sey degil, bilen bilir. 
Bugun yemegi disarda yiyecegiz dedi Tugay, biz de tamam dedik. Atesimizi yaktik, soframiza oturduk. Sahane yemekler yedik yine. Bu uclunun herbiri ayri guzel. Tugay, 'ana yuregi iste, dayanamam cocuklarin ac kalmasina' diyor, o yumuk yumuk gozlerinin ici gulerek. 
Mercimek corbasi, guvecte et, makarna salata… hersey o kadar lezzetli ki hic doymayayim istiyorum. 

Sonraaa cay ve Okan'in bize elleriyle yaptigi mozaik pastamizi yedik. Ellerine saglik, sahane yapmissin. 
Ve baslar sarki turku seansi. Bugun disarda soyleniyor sarkilar. Gito'ya ithaf olsun hepsi. 
Gito sarkilarla ve kahkahalarla inliyor. 
Yavas yavas gozler yaslanmaya basladi, artik yavasladi nefesler. Uykuya dogru ilerliyor gece. 

Iyi geceler Kocira halki…

0 yorum: