15 Mayıs 2009 Cuma

WFP maceram

WFP Maceramı başından yazayım dedim. Bir tarihçesi olsun.

- Şubat2009 ayında IK duyurusunu attı, Vodafone ile WFP arasında yapılan anlaşma ile dünya Vodafone'dan çalışanlarından seçilecek 4 IT Specialist kişisi Vodafone adına 11 ay WPF'de çalışma fırsatı bulacaktır diye.
Detayları epey uzun onlara girmeyeceğim, ama benim özellikle dikkatimi çeken Tayland'da, Senegal'de vb gibi dünyanın değişik yerlerinde WFP için muhtelif IT işlerinde çalışma şansı.
Çok istedim.
Hülya'nın yardımıyla da 4 sayfalık başvuru formunda neler neler yazmam gerektiği konusunda çalışma yaptım
.

- son başvuru tarihi 22 Şubat idi. Ben 20 Şubat'ta başvuru yaptım.

- 10 Mart'ta başvurunuz değerlendirme sürecine girmiştir yazısı gelmiş. Ben 5-20 Mart arası Yeni Zelanda'da olduğumdan göremedim.

-16 Mart'ta Laryl'den telefonda interview maili gelmiş, ben yine göremedim. Sonra 18, 19 ve 20'sinde acil cevap dön lütfen mailleri gelmiş. En sonunda benim formdan müdürümün telefonu bulup onu aramışlar (neyse ki yazmışım), o da tatilde olduğumu, maillerime ulaşamadığımı söylemiş. Hepsi birden beni defalarca aramışlar ama ben 18 saatlik Auckland-Dubai uçuşunda olduğumdan telefonum kapalı. Sonra Dubai'de 8 saatlik aktarmamız var. Burada otele gidiş yolunda telefonu bir açtım ki, 8 SMS, bilmem kaç sesli mesaj var. Çılgın gibi herkes beni aramış mesaj bırakmış.
Hemen Cihan'ı aradım, böyle böyle sana ulaşmaya çalışıyorlar, bugün telefon görüşmelerin var aman dedi. Allaaaaaaaaah diyorum zıplıyorum uçuyorum,otele gidiş yolu bir bitmedi. Hemen yerleşip, internet için resepsiyondan sınırsız bağlantı aldım. Ama odamda internet bağlantısı olmadığından sonra odamı değiştirdiler. En sonunda Dubai saatiyle sabah 10:30 da cevap yazdım. O kadar şanslıyım ki görüşmeler, benim Dubai'de geçireceğim 8 saatlik zaman denk geliyor. Yoksa sonrasında 5 saat daha uçuşum var.

- İlk görüşmeyi saat 14:00 da Tayland'daki Emergency Preparedness pozisyonu için yaptık. Çok kısa sürdü, pek heyecanlıydım, kendimi ifade edemedim bile :(
Sonraki görüşme Web Information Specialist ile ilgili idi. Bu havalanında uçağı beklerken saat 16:30 daoldu. Yarım saat sonra boarding başlıyor. Peter'la biraz konuşmaya çalıştık ama ne yazık ki benim sesim kesik kesik gittiğinden, Peter beni anlayamadığını ve Kathryn'den yarın başka görüşme ayarlamasını istediğini, beim için de uygun olup olmadığını sordu. Tabii ki uygun.
Ertesi gün yani 20 Mart09 Cuma günü saat 17:10da görüştük. Tam 40 dakika telefonda konuştuk, her şeyden ama her şeyden konuştuk.

- 24 Mart'ta Peter ile ikinci görüşme için Roma'ya çağrı maili geldi Laryl'den. Görüşmeler 6-7 Nisan'da yapılacaktı,

- 30 Mart'ta benim Peter o tarihlerde olmayacağından benim görüşmeyi 20'sinden (20/Nisan) sonra yapılabileceğini söyledi Laryl. Ama tabii bu arada 7 pozisyon açıklamışlardı ve 4 kişi alacaklardı sadece. beni çağırmaları için 4 pozisyonun dolmamış olması gerekiyordu.

- 27 Nisan'da davet mektubum geldi

- Vizem 4 Mayıs Pazartesi halloldu. İtalya'dan değil, Fransa'dan alınmış olarak.

- Bu arada benimle daha önce başvurmamış olduğum System Integration Specialist için de görüşmek istiyorlar. Bu pozisyonun müdürü de bana bir ödev vermiş, bir case study gönderip buna çözüm önerisi hazırlamamı istemiş. gittiğimde onu sunacakmışım.

- 5 Mayıs'ta Laryl'den uçak biletim 9-13 Nisan olarak alınmış olduğu teyidi geldi, akşamda e-bileti gönderdi

- 6 Mayıs'ta Kathryn'den 11 Mayısta yapacağımız görüşme gün ve saat detayları geldi.

Veee 9 Mayıs'ta Aysel beni Atatürk Havalimanı'na bıraktı. Alitalia 6:15 uçağı ile Roma'ya uçtum. Beni tam da otelimin önünde indirecek bir servis buldum. Otelime girdim, check in'imi yaptım ve İtalya saatiyle 13.00'da Roma'da gezmek üzere dışarı çıktım. Önce şahane bir yerde makarna yiyip, şarap içtim. Sonra yürüdüm yürüdüm yürüdüm gece 11:30 da otele geldim.

İşte Roma maceram böyle başladı

20 mayıs itibariyle buraya güncelleme girmem gerekiyor artık
- 19 Mayıs'ta Claire'den, HQ.PrivatePartnerAssignmet'tan ve Kathryn'den gelen mailler ile System Integration Specialist pozisyonu için seçilmiş olduğum bilgisi geldi.

Artık prosedürleri tamamlamak için çalışmam lazım :)

0 yorum: