27 Ocak 2013 Pazar

Masai Mara Safari gun1-25 Ocak

Sabahtan 8'de geldi ekip. Ohh bana da ne iyi geldiler. Buyuk cantalari kaldigimiz 680 Hotel'e birakip 2-3 gunluk esya aldik yanimiza. Pazar gunu aksam uzeri donecegiz.
Yolda su vs ihtiyaclarimizi aldik, yaklasik 6 saat yol var Nairobi'den Masai Mara'ya.

Yolda The Great Rift Valley diye bir vadiden geciyoruz. Bu vadinin 9600'lik bir fay hatti oldugu ve İsrail'e kadar uzandigi soyleniyor. Vadinin tabanina inene kadar muthis bir yesillik agac, cicek, cali cimen var. Ama dibinde bir anda butun yesillik bitiveriyor ve collesiyor ortalik. Burasi deniz tabaniymis eski caglarda ondan bu col hali!

Masai Mara Ulusal Parki sinirlarindan girdigimiz anda hayvanatin her turu suru ile gorulebiliyor. Bu arada ara ara kontrol sebebiyle askerler durduruyorlar. Normalmis.

Masai Mara'da Sopa Lodge diye bir yerde kaliyoruz. Ormanin icinde tamamiyle eco olarak surdurulen bir yer. Muhtesem. Yemekten sonra ilk safari gezimize ciktik. O kadar cesitli hayvanat gorduk ki dogal ortamlarinda. Bunlardan bazilari leopar, zurafa suruleri, bufalo suruleri, GNUlar, gazeller, thompson gazelleri, cakallar ve aklima gelmeyen digerleri.

Bugun icin diyecegim sudur ki; her insanoglu hayatinda en az bir kere bunu yasamali!

0 yorum: