2 Şubat 2013 Cumartesi

Mt.Kenya seferi bitisi Old Moses kampindan Sirimon Kapisina ve Nairobi

Bugun 6:30'da kalktik ve hemen hurclari hazirlayip kahvalti ve yola cikis. Kapiya kadar 9km yolumuz var ama cok guzel orman ici bir yol. İlk kampa araba gelebildiginden, toprak bir arac yolu seklinde. Kapiya indikten sonra sicaklik bir anda arttigindan hemen yazlik moda gectik tabii ki. Sort, tisort, terlik ohh ne rahat. Bindik minibuse veee ver elini Dorman kahvecisi. İste bu ani bekliyordum, once double shot latte sonra single latte ve tarcinli guzel bir corek esligindee. Yummy yummy.
Nairobi'ye yaklasik 3 saat yol var aslinda ama biz bir orda bir burda durdugumuzdan bu sure uzuyor tabii :)
Kahveciden sonra alisveris ve sonrasinda da meyvecilerde durak. Mangolar, papayalar, ananaslarlarlar hem yenir hem paketlenir.
Bugun amacimiz Giraffe Center'a gidip, elimizle zurafa beslemek. Fakat Nairobi'nin İstanbul'dan beter trafiginden dolayi 5:36'da vardik oraya ve 6 dk ile kacirdik. Ama sevgili rehberimiz Moses buna izin vermedi. Allem etti kallem etti bir yolunu buldu ve zurafalari elden beslemek, ne muhtesem ve Nairobi'de kacirilmamasi gereken bir seymis anladik. Disleri yok bunlarin ama kocamaaan ve uzuuuun bir dilleri var. Siz elinizdeki yiyecegi cekseniz bile o kafasinin yetmedigi yerde dilini uzatarak kapiyor herseyi :) muhtesen bir histi, herkese tavsiye edilir.

Zurafa maceramizdan sonra buranin unlu Carnivore restoranina gittik. Adindan da anlasilacagi uzere hersey et uzerine, daha iceri girdiginizde sizi koccaman bir ates cemberi uzerinde sislere takilmis herturden et karsiliyot. Oyleki timsahtan, devekusuna kadar. Menu aliyorsunuz ve siz masadaki bayragi devirene kadar size etler servis edilmeye devam ediliyor. Once ufak atistirmaliklar, sonra az bir corba ve sonra masaya soslar geliyor ve hangi ete hangi sos yakisir once onu anlatiyorlar. Vee artik etler gelmeye basliyor. Once domuz kaburgasi, devekusu koftesi, kuzu, tavuk, inek, devekusu ve timsah etleri geliyor sirayla. Atladigim olmus olabilir ama fazlasi var eksigi yok. Sonra tatli ve sonra cay kahve. Bu yemek menusu icin 2550 Kenya Silini oduyorsunuz ve bizim parayla 50liraya denk geliyor. Tabii sarap vs bu hesap 5000 oluyor. Biz tabii bunlari masamizin etrafinda gezinen sevgili dobilik kedimizle paylastik bolca.
Yemekten sonra otele gelip once aklanip paklanip sonra da yarinki Tanzanya yolculugum icin cantami hazirladim.

Bu gece 04:40 ucagi ile Istanbul'a dondu herkes. Onlar ciktiklarinda ben artik yatmistim.
Onlar istanbul maceralarina ben ise Tanzanya Kili macerama dogru yol aliyorum.















0 yorum: