1 Şubat 2013 Cuma

Old Moses kampindan Shiptons Kampina-29 ocak

Sabah 6.15 kalk borusu ottu. İci dogru duzgun gerilmemis oldugundan cadir yuzume dege dege uyudum. Gece cig dusmus ve cadirin ici nemlenmis. Tulumun kafasi da cadira degdiginden o da hafif islanmis. Neyse dedik tulumlari torbalarina tikip, hurcu toparlayip kahvalti etmeye gittik. Bugun yol uzun toplam 1000m yukselecegiz, 16km yuruyerek. Pancake, cornflakes, yumurta, peynir, zeytin ve nutella ile dort basi mamur bir kahvalti yaptik. O kadar cok cay icmisim ki, midemden lokur lokur ses geliyor. Tunc surekli olarak herkesi cok sivi almasi konusunda uyariyor. Cantalara sulari ve oglen kumanyamizi da koyarak saat 08:20 gibi yola ciktik. Tum yol patika seklinde ilerliyor. Yolda agaclasmis kaktusler vardi, goruntuleri cok ilginc. Agac mi, cali mi, kaktus mu karar veremiyorsunuz. Adi da zaten Giant Lobelia.
Bir de bunlarin yaninda boru seklinde uzamis tuylu goruntulu seyler vardi. Adi Senesia imis. Butun gun boyunca Tuylu Bamya diye eglendik onunla. Yol boyu bu agaclar, cok guzel mor sari cicekler, papagan turu kuslar, tombilik uzun kuyruklu ve gagali yemyesil kuslar vs bir suru sey vardi. Sirk gibi ortalik. Keyiflice yuruduk ve saat 16:00 gibi vardik Shiptons Kampina. Ha bu arada Canan'in israrli hatirlatmalariyla ciktigimiz adinin asinin Liki vadisi oldugu yazayim.
Boylece 3300'den 4200'e cikmis olduk.
Yol boyunca ve kampta Rock Hyrax denilen kafa yapisi fareye, govdesi kuzduza benzeyen, cok sevimli bir kemirgen vardi. Boyutlari ufak ama kemikleri familya olarak fil familyasindanmis. Kosarken cok komik gorunuyorlar, popolarini hoplata hoplata kosuyorlar :)

Kampa vardigimizda hemen oturup epeyce cay ve kahve ictik. Sonrasinda cocuklar patlamis misir ve biskuvi getirdiler. Kampa gelirken de tam bunu hayal ediyordum. Miss oldu miss.

Dun Old Moses kampina vardigimizda yemek salonunun icerisi okul cocugu doluydu. Veletler nasil bir bagiris cagiris, beynimizi patlattilar. Bugun de yol boyunca surekli hasir nesir olmak zorunda kaldik ama ya liderleri isi hic bilmiyor ya da cocuklara garezi var, yol boyunca ne ritim ne bisi. Bir gidip bir duruyorlar, sacma ruzgarli yerlerde mola veriyorlar, ustlerini giyinmeyip donuyorlar vs derken bizden erken cikmislardi ama en erken gelenleri bizden iki saat sonra ulasti kampa. Digerleri de yavas yavas dusuyorlar. Bir de ogrendigimize gore bu gece zirve yapacaklarmis. Biraz mission impossible. Yolda epey cocuk telef olacak demektir bu.

Neyse biz cadirlara yerlertik, hurclari da yedek cadira koyduk, keyfimiz yerinde. Simdi de kahvemi icip yazimi yaziyorum. İki gece buradayiz yarin gunduz gollere, gece zirveye gidecegiz. Burada gsm network yok, 3g veya edge hic yok haliyle. İki uc gun daha bu yazdiklarimi gonderemeyecegim.









0 yorum: