1 Şubat 2013 Cuma

Nairobi-Nanyuki 28 Ocak

Erkenden odaya giren muthis gunes ile uyanma, cantalarda son rutuslar, kahvalti. Kapinin onunde cantalari arabaya yuklerken sevgili doorman'imiz Jared ile tanistim. Boyu 2 metreden fazla ve cubuk gibi. Kiyafetleri ozel olarak hazirlanmis olmali. Cok etkileyiciydi :) Dayanamadim bit foto cektirmek istedim beraber. Hem boyle daha iyi gorunuyor manzara.

Sonrasinda Nakumatt'a gittik. Burasi buyuk Migros Avm gibi bir yer. Her seyi bulabiliyorsunuz. Son alisverislerimizi yaptik, su eksigimizi tamamladik. Hedef Nanyuki kasabasi. Nanyuki'e kadar 200km var arabayla.

Kucuk minibuslerin arkasinda P.S.V. yaziyordu, biz de Tunc'la urete urete Private Safari Vehicle uretmistik. Oysa ki, yolcu tasima lisansi oldugunu gosterir ve Public Service Vehicle demekmis. Sormak da fayda var tabii :)

Yolda yer yer meyve satan pazarlar var. Ama gonseni tezgahlar yikiliyor. Burada 4 tane kafa kadar mangoyu 100 Kenya Silinine aldim. 2 lira yapiyor toplam, yani tanesi 50 kurus :) yaklasik 2 tane mango yiyince patlamanin sinirina geldim. Evet ama pisman degiliiim :) Normalim beeeen, normaliiim :D

Sevgili rehberimiz Moses 'in dedigine gore oluler de gomuluyormus burada ve kafalari Mt.Kenya'ya bakar sekilde olmaliymis.

Yolda mola icin durdugumuz yerde cok orijinal maskeler ve agactan yapilma heykeller vardi. Bayagi bir pazarlik yaptik ama maskeyi ve aile agacini biraktim en sonunda. Simdilik tabii :) donuste yine ugrayacagiz.

Ekvator cizgisini gorduk ve kuzey yarim kurede suyun saat yinunde dondugunu, guney yarim kurede saatin tersi yonunde dondugunu ve tam ekvator cizgisinde ise suyun donmeden aktigini gozlerimizle gorup onayladik.

En sonunda Nanyuki kasabamiza vardik. Burada Dorman kahvecisinde yine mukemmel bir kahve ictik. Fazlzaman kaybetmeden Sirimon Kapisina geldik. Artik bu kapidan sonra yurumenin zamanidir. Burasi 2650m'de idi. Kampimiz ise 3300m'de. Kampa kadar yumusak bir egimle yukselerek 10km kadar yuruyerek ciktik. Hafif yorulduk hafif usuduk ama kampa gelip yemek yiyince hersey gecti. Caylardan sonraa cumba cadir. Yarin erkenciyiz, bugun de erken yatmali.

Bu arada muhtesem bir dolunay var, hava cok guzel seyrine doyum olmuyor. Umarim havanin devami da boyle guzel olur. Yarin 4300'e cikacagiz.

İyi geceler.














0 yorum: