16 Temmuz 2013 Salı

04/07 GBI Gun 5 Mersch - Malmedy

04/07 GBI Gun 5 Mersch - Malmedy
Bugun sabah erkenden ciktik yola. Yol 144km imis ve 2000m cikis var. Ekibin bir kismi bu zorlu etabi trenle gecmeye karar vermek. E kaldirmiyorsa zorlamamak lazim vucudu!

Biz her zaman oldugu gibi yavas da olsa yapacagiz. Hava soguk, isiyor resmen! Luksemburg ellerinin guzel yerleri de varmis ama onlar da daglar iste!! 
Her zaman oldugu gibi daglari, ormanlari, goz alabildigine uzanan, sanki dunyanin her ucu boylesine yesilmis hissiyati uyandiran bugday tarlalarini sevdim. 
Cikislara basladik ama ne cikis! Hem cok dik hem de cok virajli. Ama o benden korksundu! Bendim kararli ve her seyi tam olan. Bendim herseye, her yola hazir olan! 
İlk 500myi tirmandik ve cikisindan dik olan inisinden uctuk. Tam diger cikisa baslamadan once kucuk bir mola vermistik ki Dursun belirdi bir anda. Kucukali olan, hizlica iki sipsak foto cekip kosturdu. Bizimkilerin hepsi trenle cikinca o da Alman bir gruba katilmis. Beklememek icin hizlica ayrildi, bize de getirdigi nesesi kaldi. Nasil da eglendirdi o iki dakkalik hizli gelis ve gidisi. Giderken arkasindan bakarken halen gulumsuyordum. Su anda bile gulumsuyorum. Ki daha da gulumsetecek! Sen cok yasa emi Dursun!
Yolun bundan sonraki kisimlari da ayni sekilde cikisli idi. Luksemburg'dan Belcika'ya gecmeyi beklerken kendimizi Almanya sinirinda bulduk! Almanya uzerinden Belcika'ya gececekmisiz. Buralarda gercek anlamda sinir olmadigindan, yildizlar icindeki ulke isimlerini gorunce ya da gps'ten bakinca sinirda oldugunuzu anliyorsunuz. Tam sinir gecisinde sahane bir yer vardi yemek ve kahve icin de cok ideal bir secenek oldu. Zaten gbi'cilar basmisti :)) burada oturup, en guzel hamburger ve cipsi yedik. Elmali gazozlu su ictim. Almanca yazilisini yazamayacagim icin boyle yazdim. Burda iyice semirdikten ve dinlendikten sonra tekrar yokuslara vurduk kendimizi. Uff ama ne yokuslar!!
Kisa bir sure sonra da pitstop'a vardik. İste ne olduysa bundan sonra oldu. O toprak orman yoluna girimiz, cikamayisimiz, 40km orman ici toprak yollardan gidisimiz, sonra asfalt bisiklet yollarina ulasmamiz ama artik havanin kararmasi, orman icinin daha da karanlik ve cok soguk olmasi. 
Bir deeee tum bunlarin ustune Belcika'daki gbi merkezinin degismis ama ne gps rotalarinin ne de kagitlarin degistirilmemis olmasi! Ustune ustluk benim orange hattimin calismamasi, kart degistirme ve tekrar denemeler. Saat 10'da Malmedy civarindaydik ama 11'de ancak sehir merkezine geldik ve tamamiyle tesadufen bizimkilerin sesini duyduk! Zzzzzt hemen donduk tabii. 
Bugun cok yorulduk, cok usuduk, ac kaldik. Ama hicbir sey zor degildi uyumak kadar!
Bisiklet sulugunda ve cantasinda bira tasiyan Helmut'umuz!!!

0 yorum: